jalang-jalang de' ganu ... asamgaram

 
links

NizamZakaria

SexInTheBlog

Badin

NyAyue

Kenapa

TakdeKerja

SulMuz

Leez

Rants&Raves

AwanPutih

Syafeeq

AdrenMahmud

Scrabbers

Harrist

Capix

Moddie

OfficeAku

sizzlingmee

figarash

fadli20six

Sabak_Bernam

Sherita's World

Budak Basah

Riezalx

PemburuReliati

Coret-coret

Slamxt

Airpool

AfikBlue

MARULPHOTO

AGPhotoBlpg

ConnectionSpeed

VH1

TalkSexWithSue

JaringWeblog

Blogger


etcetera



THR

ERA

Utusan Malaysia

The Star


Visitors:

 




KedahOnlineDOTnet



Daily Cartoon


This page is powered by Blogger. Isn't yours?










                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

istana budaya, adifashla, putra lrt, actors studio, apuke, kayveas, mp3 melayu, polyphonic ringtones, mp3, kuala lumpur banjir, siti nurhaliza, dayang nurfaizah, ziana zain, camelia,asam garam, asamgaram

anuar zain, erra fazira, yusry kru, finding nemo, tasik permaisuri, garden party, mami jarum, akademi fantasia, astro, malam haram, samad said, samad ismail, flop poppy, sheila on 7,

review website, review filem, muzik, yusof haslam, teater, nasha aziz, wan nor azlin, artis terlampau, rosyam noor, rumah kedai jalan seladang, ronggeng rokiah, anuar nor arai, tehrani, faisal tehrani, sars, saharil, akademi fantasia,

atie, kakiseni, anwar ibrahim, keadilan, mahathir mohamed, umno, muzik underground, muzik melayu, puki, rogol, bogel, melayu bogel, pantat, seks melayu, pancut dalamfree japaneses idols free japaneses lolita free japaneses nude pics

free japaneses nudes free japaneses panty pics free japaneses school girls pics free japaneses schoolgirl models free japaneses sex girl photo free japaneseschoolgirl movie free japanesesgirl pics free

japaness adult photo free japaness animation xxx hard free japaness anime pictures free japaness cartoon video free japaness girl pics free japaness girls pics free japaness girls picture free japaness hentai

free japaness lolitas free japaness nude photo free japaness nude photos free japaness nude pic free japaness porno movie free japaness pussy pics free japaness school girls pics free japaness schoolgirl sex

free japaness schoolgirl sex pictures free japaness schoolgirls free japaness sex clip free japaness sex comic free japaness sex galleries free japaness sex movie download free japaness sextoon pic free

japaness teen fucking movies free japaness teen xxx free japaness young skirt free japanesse animae sex pics free japanesse bondage fetish pictures free japanesse bukkake mpgs free japanesse cartoons free

japanesse galery free japanesse girls sailorsuit pics free japanesse hardcore movie free japanesse hardcore porn clips free japanesse incest free japanesse lesbians pictures free japanesse naked free japanesse

naked girl pic free japanesse nude photos free japanesse nude pics free japanesse pornagraphy artis lucah melayu, artis melayu bogel, artis melayu bogel pic, artis melayu porn pic, artis melayu sexs, artis

melayu sexy, artist melayu bogel, boy melayu sex, candid sex melayu, cerita cerita gay melayu, cerita gay chubby melayu, cerita gay indonesia melayu, cerita gay melayu, cerita gay melayu thailand, cerita

melayu bogel, cerita melayu gay asia, cerita prono melayu, cerita seru sex gay melayu, cerita sex melayu, cerita sexmelayu, cerita sexs melayu, cewek melayu bogel, chat melayu gay, cock melayu, foto bogel

artis melayu, foto fuck melayu, foto gay melayu, foto model melayu bogel, free nude melayu malays, gadis melayu bogel, gadis melayu sexy, galery bogel gadis melayu, gambar bogel melayu, gambar gay melayu,

gambar lucah melayu, gambar melayu bogel, gambar melayu sex gay, gay boy melayu, gay gambar bogel melayu, gay melayu, gay melayu chat, gay melayu foto, gay melayu online, gay melayu personals, gay sex melayu,

girlfriend melayu, india melayu cina bogel, klip video seks melayu, lesbian bogel melayu, malaysian sex melayu, mature melayu male porn, media player sex melayu movies, melayu artis bogel, melayu artist

bogel, melayu bisexual, melayu bogel, melayu bogel amatur, melayu bogel girs, melayu bogel language malay, melayu celebreties, melayu ciber, melayu free sex mpeg, melayu gay, melayu gay bogel, melayu gay naked

pic, melayu gay pic, melayu gaysex, melayu girls fucking, melayu incest mom, melayu kamasutra, melayu ladyboy, melayu lucah, melayu malay porn nude naked, melayu, Justin Timberlake Janet Jackson Breast, malaysia naked sex pussy, melayu modeling bogel,

melayu naked windows media player, melayu nide, melayu nude, melayu nude seks, melayu penis foto, melayu pono, melayu poto lucah, melayuprono, melayu rape, melayu seks, melayu seks picture, melayu sesx,

melayu sex dir, melayu sexs, melayu sexstory, melayu sexsy, melayu sexx, melayu sexx pic, melayu sexy, melayu singapore school girls pics,melayu teen photo, melayu webcam, memek melayu, model melayu bogel,

model melayu gay, mother fuck melayu bogel incest stories, movie melayu, naked malay melayu, naked melayu gay, naked melayu gayboy, ngentot melayu, perempuan melayu exposed, photo gay melayu, photo model

melayu gay, photosex melayu, pic gay melayu, pic sex melayu, picture melayu gay, porn xxx artis melayu, porno melayu, prono melayu, rape photo melayu, realaudio melayu, saex melayu, seks melayu bogel, serita

melayu, serita sex melayu, sex melayu, sex melayu klip, sexc melayu, sexmelayu, sexmelayu avi, sexmelayu free, sexmelayu yoayysttdw nvawmmidt

qoigjlufzdvjiaabzib, sexs melayu, melayu, vedeo sex melayu,

video klip seks melayu, video lucah melayu, video sex artis melayu,video sex lucah melayu, xxxx melayu,Malaysia, Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, KLCC, Malay, English, Male, 20-30, theater, akademi fantasia, edisi siasat, NTV7, tv3, bunuh,Universiti Putra Malaysia UPM, Universiti Malaysia Sabah UMS,Universiti Kebangsaan Malaysia UKM, Universiti Teknologi Malaysia UTM, Universiti Malaysia Sarawak Unimas,Universiti Sains Malaysia USM, Universiti Utara Malaysia UUM, Universiti Islam Antarabangsa UIA ,Universiti Malaya UM, UiTM, Canny Ong Lay Kian LAGU, ARTIS, Dekat Padamu,Yusry,Bintang Kehidupan, Yanti/Ronie, Damai,Amuk,Entahkan Jadi Entahkan Tidak, Tan Sri S.M Salim/Sheila Majid, Khayalan,Ruffedge/VE, Jika Kau Bercinta Lagi,Flop Poppy, Wassini,Waheeda, Tak Tahu Harga Cinta,Exists, Sesucinya Cintamu, Justin Timberlake, Janet Jackson Breast, Justin Timberlake Janet Jackson Breast, Anuar Zain,Dambaan Pilu, Khai,Bukan Cinta Biasa, Siti Nurhaliza,Hanya Dimata, Erra Fazira,Bukan, Ziana Zain, Debaran Cinta, Siti Nurhaliza ,Kala Hujan,Zamani, Pergi Selamanya,Kamikaze,Tak Sanggup, X Factor, X2 Factor, Biar Betul, Akar,Akustatik,OAG, Simbiosis (Cinta Padamu),Ella;

Terminator 3, Vios, Ralf Schumacher,David Beckham iPod

lirik lagu melayu, istana budaya, actors studio, rumah kedai jalan seladang, apuke, akar age

 putra lrt, dewa, sheila on 7, ringtone, ringtones, mp3, Siti Nurhaliza

ulasan teater Ronggeng Rokiah, wan noor azlin, vcd terlampau, erra fazira, Yusri KRU, Perkahwinan, Taman Tasik Permaisuri

kuala lumpur banjir, Yusri, Erra, Akademi Fantasia, fantasia, akademi

azza, liza, vince, burn, sahri, azizi, rosma, khai, azza, adifashla, nija, atie

festival teater kebangsaan, canny ong, thinkmultimedia, astro, dram merdeka era, tv3, anugerah skrin

azza, liza, vince, burn, sahri, azizi, rosma, khai, azza, adifashla, nija, atie

festival teater kebangsaan, canny ong, thinkmultimedia, astro, dram merdeka era, tv3, anugerah skrin

filem, musik, mp3, seks, sex, gay, isap, siti nurhaliza, bogel, gambar, filem, lagu, lirik, cerpen, batang, abang, askar, tentera, bogel, konek, keras, macho, siti nurhaliza, nasha aziz, gay, homoseks, perempuan, resepi, album, polis, mahathir, malaysia, ringtones, percuma, foto, cipap, ragbi, bola, bolasepak, tetek, puki, wanita, lelaki, download, ulasan, melayu, isteri, suami, kakak, adik, urut, kepala, takuk, blog, blogger, novel, utusan, utusan malaysia, berita harian, umno, pas, nizam zakaria, sultanmuzaffar, sultan muzaffar, nizamzakaria

video klip seks melayu, video lucah melayu, video sex artis melayu,video sex lucah melayu

Reviu Siddhartha - oleh Nizam Zakaria - Drama Tari Siddhartha oleh Teater Cahaya,Justin Timberlake Janet Jackson Breast, Ulasan Album OAG, Ulasan Teater Saksi, Ulasan Konsert Kiai Kanjeng, Reviu 28 Days Later, BUNUH BILL!!! oleh Fadz, Review : Blackwood Farm - Anne Rice by Nick, Hollywood Homicide, Ulasan filem 'The League of Extraordinary Gentlemen', Ulasan buku Julian Davison, 'One for the Road', Bang Rajan, Gedebe, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, Pak Lah, Tun Mahathir Mohamad, Tun Dr Siti Hasmah, Atomic Jaya, An Interview with Najah Nasseri, An Interview with Dinesh, The 2nd First Annual Bolehwood Awards (The Director's Cut) , Too Phat 360º, Rashomon, Ulasan novel '1515' hasil karya Faisal Tehrani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Friday, December 31, 2004  

Tsunami... kat Pulau Pinang

Hmmm aku tak tulis blog atau sempat update sebab rumah aku dilanda Tsunami.. hahahah.. Sat lagi ada laa molot p*ki kata aku kena Bala laa tu.. hanjeng sgt.. Tapi tak laa teruk sgt boleh laaa.. cuma lumpur about 1 foot jer masuk dalam rumah... Kat luar rumah aku tu.. macam tempat nelayan dah.. sebab ada laa jala laa ada pelampung laaa banyak lagi... Sapa yg nak cuci rumah aku.. of course laa money boy aku.. takkan laa aku nak cuci rumah.. tapi Yg herannya aku dengar banyak sangat berita nih... Duit kutipan dah cepat >RM10 Juta tapi sampai skrg tak dapat pun walaupun RM1??? Heran kan???

The thing is aku mohon maaf laa kalau aku terkasar sikit bahasa but I was there and I'll tell you what happened lepas Tsunami.. Aku ada kat kl masa benda Tsunami nih jadi.. gegaran masa tu aku ada kat KLCC... lepas tu kami gi Man Hunt (Mr fitness malaysia) kat Sg Wang... (ramai PLU kat situ).... Nih bukan aku nak tuduh bukan2 tapi this is what the real thing happen dan ramai yg concur dgn aku.... Dan aku nih bukan buat tuduhan melulu ataupun bersikap politik? Tapi just to share what happened....

Bila PM announce nak pendekkan Cuti beliau.. baru laaa Ketua Menteri Penang nih annouce nak pendekkan Cutinya tu.. Dah laa CM Penang tu macam tak hantar wakil nak datang tgk kat tempat kejadian.. yg ada pun cuma reporter.. Bantuan pun tak sampai can you imagine this? Masa 1st day kejadian tu.. YB Najib datang which was aku salute dia gak sebab dia sibuk pun tapi dia prihatin datang kat Balik Pulau dan Tg Tokong.. Itu pun Penghulu Tg Tokong tu sibuk2 tunjuk kedai "Sup Tulang" dia yg roboh tu dan bukan nak tunjuk rumah yg divider yg masuk ke rumah penduduk kat situ.. that are some of the feedback I got.. Aku tau lepas tu org pergi serang maki hamun Penghulu Tg Tokong.. kalau tak percaya you could always check this.. aku tak sure.. korang check laa dgn Penghulu Tg Tokong.... And the best thing is still takde bantuan lagi.... I think yg awal sampai would be the Buddist Society yg hulukan bantuan kewangan.... they are the 1st to reach out to ppl... Heran kan negara yg punya laa byk duit tapi tak leh nak kasi duit kat rakyat yg menderita.. I am still appalled till today... YB Najib aku kasi 2 thumbs up sebab dia tunaikan tanggungjawapnya sebagai TPM lawat jugak laaa rakyat yg menderita... Tapi yg hairannya mana Gabenor Penang nih.. is he too OLD??? tu yg menghairan kan.. dah laa rumah dekat aku rasa dia tak lawat pun.... Semua org tau... kalau ko lawat mesti muka dia ada... mana dia pergi?? Mana ADUN2 nih.. mana hilangnya muka selepas pilihanraya.. I am so terkejut dgn respond mereka... Walaupun aku tak nak cakap pasal politik aku pun UNDI utk mereka.. tapi bila BENCANA.. mana ADUN2.. mana Timbalan Ketua Menteri Penang.. Mana ADUN lain.. takkan laaaa ramai ADUN kat Penang wakil rakyat YB2 tak datang nak tgk or bantu....????

Aku nih bukannya nak mintak sgt bantuan sebab rumah aku pun bukannya teruk sgt.. tapi still aku di jaringan affected.. Tapi till today.. baru 2 kali jer org datang kat rumah aku.. 1st drp jabatan masyarakat dan 2nd drp JKR.. itupun datang survey... Survey 'menatang apa'?? Takat survey bukan nak tolong cuci rumah ker bersihkan kawasan luar rumah tu ok gak.. lumpur memang laa busuk laa tak sempat aku nak clear kat luar rumah.. Ada laa sorang wakil JKR tu cakap "err rumah you nih takde apa2 kerosakan.. just furniture right??" Aku terus laser dia "you came which day.. how long since it happened?" sentap dia kan.. senang jer cakap takde apa yg berlaku walhal penduduk dah bersihkan rumah berhari2 nampak laa bersih cuba datang awal sikit you could see the real thing.. RIGHT.. nih aku nak kasi tau org JKR nih.. kalau tak IKHLAS nak buat kerja nak buat survey.. Just don't bother and even don't come.. baik korang nih duduk kat ofis sembang2 jerr... kan senang.. ofis ada air cond.. kat luar nak buat survey tu tak payah jer.. nanti make up cair okeys...!!!! I think diaorg nih tak professional.. bukan duit diaorg nak kasi ker tak.. nih ihsan kerajaan atau pun duit rakyat income tax ker duit Petronas ker ataupun sumbang >RM10 juta derma.. I think it hak kami.. well ada ker diaorg nih tak buat kerja.. simple aku rasa org JKR tu tak ikhlas buat kerja.. maaf laaa kalau aku tulis nih pedas sikit.. tapi this is real.... bukan semua wakil JKR tu macam tu.. tapi the one whom came to my house was that.. aku pun terus laaa laser wakil JKR tu.... muka pun dah berubah dah.. kalau dia jawap harus aku CARAS terus.... so tak professional... memang laa rumah aku kalau banding dgn rumah lain yg ranap ke bumi tu takde laa apa sgt tapi buat kerja bairlah telus... be professional laaa... Aku pun bukan kebulur sgt duit derma or kerajaan tapi dah kumpul tu kasi jer laa org yg ada hak.. ataupun targeted ppl.. Nih drp kasi kat org bakar bunga api baik kasi aku kan?????

Nih aku nak komem pasal Gabenor Penang nih.. mana dia masa kejadian berlaku.. Bila DYMM Agong datang tu baru laa terhegeh2 nak datang.. what the hell is this... Baik jgn jadi Gabenor.. I think he is not competent tul... Ye laa kalau tak boleh jadi Gabenor baik org lain jadi... takat nak berhias dalam rumah Gabenor tu baik tak payah... Memang aku nak Puji DYMM Agong laa.. dia memang berjiwa rakyat.. Daulat Tuanku laaa Salute you Agong... Baginda dengar terus datang.. respek habis laaa baru laa konco2 Adun2 Gabenor dan org sibuk2 ikut kat belakang.... aiyooooo the word here is FAKE bukan apa this is the truth.. Memang respect habis aku kat Agong baik sgt walaupun baginda stay kat Perlis tapi still boleh datang.. wakil rakyat, Gabenor, etc yg stay kat Penang pun susah nak mencemar duli nak tgk apa jadi kat rakyat... yg ditimpa bencana????

Yg bestnya masa Agong lawat Tg Tokong tu... Penduduk tahan Baginda.. dan beritahu baginda what happened.. citer pasal mana wakil rakyat, pemimpin lain.... Macam drama pulak... Org Tg Tokong memang agresif sikit.. dan molot laser gak.. tapi sampai kena kasi tau Agong what had happened.. malu kan kat Agong pemimpin2 yg tak tunaikan tanggungjawap nih.. masa pilihan raya tu tergedik2 nak undi tapi bila bencana muka pun tak nampak... Lepas tu baru laaa ada makanan serta air mineral mencurah2 datang.. dah kena komplen dgn Agong baru laaa nak tolong... Aku rasa PM pun tau serta sindir kpd pihak tertentu supaya mengagihkan baragan secara adil.... sebab betul ramai yg tak dapat serta tak adil.. rumah sebelah aku pecah teruk drp aku sampai skrg still tak dapat apa2 bantuan duit ataupun beras ker makanan.. aku rasa diaorg buat kerja tak telus la... Aku kesian gak sebab rumah dia pecah kat bahagian depan.. org MPPP tak datang tolong bersih pun.. mana dia org MPPP.. org MPPP tgh bersih kan GURNEY DRIVE apa.. tgh cuci kat Jalan Tg Tokong sebab block laluan jalan nanti jalan JAM.... so tu laa diaorg buat.. lain cam ner... aku rasa bullshit kalau tak cukup resources.. kalau semua org buat kerja sure boleh settle kan? Tapi takat nak datang pegang pen buat survey tu... hmmm pikir2 laa sendiri?? ada byk jabatan kerajaan kan.. hantar jer sorang dua sure boleh cover tempat yg dilanda bencana... mana Askar, Polis, Rela, Bomba, Wataniah, Marin, Navy, Sukarelawan etc boleh kan datang tolong... clean up things.. Aku tak nafikan ada gak byk sukarelawan yg datang tolong bersihkan rumah serta ada gak yg sempat datang curi barang org.... lekanya petugas kita nih... what happened right??? kalau ada org kawal kat tempat bencana aku rasa kecurian mungkin minor kot.... well aku rasa ramai yg tak buat kerja betul or mungkin kena ketuk baru nak jalan kot... well this is reality my dear friends.... Perlukah tunggu PM tegur baru nak buat??? Baru nak tolong org.. Sebab aku rasa PM serta Agong tak leh nak cover semua tpt bencana so kenapa nak tunggu PM datang baru nak ikut belakang dia.. nak tunjuk muka diaorg.. it is so FAKE right?? Diaorg boleh datang tolong macam2 cara bukan????


CLOSE UP VISIT… Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi tours areas ravaged by Sunday’s tsunami fury in Tanjung Bungah, Penang, Thursday. Accompanying the premier are Chief Minister Tan Sri Dr Koh Tsu Koon (left) and his Deputy, Datuk Abdul Rashid Abdullah (right). Penang recorded a death toll of 50 persons in the disaster triggered by undersea earthquake north west of Sumatra. Pix: K.Ganeson from Bernama


Tapi aku respect betul a few thing that had happened.. like PM annouce tak yah nak sambut new year sebab ramai sgt org derita serta mati.. not right to celebrate now... Rakyat mencurah2 derma kat Tabung tu.. bagus sgt.. rakyat are doing a bit to ease the burden... PM dgn DYMM Agong melawat rakyat yg menderita ditimpa bencana... Alas for others... "Many meet the gods, but few salute them."

posted by asam | 7:56 AM
Comments: Post a Comment

 

Tinggalkan pesanan anda ::

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)